Massage

Massage is de meest intuïtieve en natuurlijke methode van genezing. Als je je stoot wrijf je automatisch over je pijnlijke plek en een huilend kind strijk je bijna als vanzelfsprekend als troost over zijn hoofdje. Een zachte aanraking stilt lichamelijke en geestelijke pijn. Respectvolle aanraking en aandacht voor degene die ik masseer zijn de uitgangspunten voor mijn werkwijze.

Doel van alle massagevormen is, om het natuurlijk evenwicht te herstellen.

Esalen massage

Dit is een holistische massage gericht op zintuiglijke bewustwording. Kenmerkend zijn de vloeiende verbindende aanrakingen. Door de massage voel je weer de samenhang in je lichaam.

Bindweefselmassage

De massage wordt toegepast op de bindweefsellaag van de huid die zich tussen de spieren bevindt. Deze vorm is als een reflexzonemassage. Door de zones te stimuleren, wordt ook het hele organisme gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Energetische massage

Bij deze massage wordt op subtiele wijze contact gemaakt met als doel, de levensenergie in beweging te brengen. Hierbij kan de geblokkeerde energie vrij komen en afgevoerd worden.

Dynamische massage

Bij deze massage wordt je lichaam in een ritmische, wiegende beweging gebracht. Je beleeft een groot gevoel van soepelheid en bewegingsvrijheid in lichaam en geest. Deze zachte beweging nodigt uit om los te laten, om alle fysieke en psychische spanning af te laten vloeien.

Ontspanningsmassage

Stress of spanning, die zich uit in verkrampte en gespannen spieren, zal door deze massage verminderen. Spieren en pezen worden soepeler, het lichaam wordt beter doorbloed, de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd.